HortensMesterskapet

Det konkurreres hvert år i øvelser sprint, hopp, kast og langløp. Sprint er alltid 60m, hopp er lengde, kast kule og langløp har variert fra 3000 til 600m. Hortensmesterskapet er fra 11 år, og vi benytter Tyrvingtabellen. Det arrangeres klubbmesterskap for alle under 11. Det er alltid et myldrestevne hvor alle får prøve seg flere ganger hvis de vil og senere på høsten arrangeres stor avslutningsfest hvor alle får premier.

2003
Hortensmesterskapet i Friidrett ble første gang arrangert på Borrebanen med 32 deltagere  fra 11 til 48 år. Joachim Trane ble første Hortensmester sammenlagt. Lars Erik Figved ble mester i lengde og 60m. Raskeste 60m løp og vinner av «Bjella» ble Per Nicolaisen. Espen Simonsen var suveren på 800m, men Martin Nielsen var overlegen i kule.
2004
Har ingen resultatlister, kan noen hjelpe?
2005
Hortensmester ble Anders Erlend Idås foran Espen og Per. Han ble også mester i lengde og på sprint og vant «Bjella». Per Nicolaisen vant kastkonkurransen, og Espen Simonsen vant 800m
bilde 3
2006
Ida Dåstøl var suveren, 200p foran Anders Erlend med Espen på tredje. Ida vant langløp og lengde, Anders Erlend sprint og «Bjella, men Per tok seieren i kule. Totalt 30 deltagere.

Ida i fint driv på oppløpet
Ida i fint driv på oppløpet

2007
Det var igjen duket for Ida. Enda mer overlegen var Ida Dåstøl som vant med over 400p foran Amund og på tredje bror Tormod Frogner Borge. Ida ble også mester i lengde og langløp. Amund Frogner Borge vant sprint og «Bjella», mens Per Nicolaisen nok en gang vant kast (kule). 40 deltagere med stort og smått.
ida hortensmester
2008
Ikke bare økte deltagerantallet mye – hele 55 i alderen 5 til 44 var med, men en ny «æra» var i anmarsj. Steinar Sollien Nicolaisen ble i en alder av 12 for første gang Hortensmester. Han vant også lengde og 600m. Søster Anette vant kule (det er greit å holde den familietradisjonen), mens Rudi Kristiansen ble Hortensmester i sprint og vant «Bjella».
Det tar på!
2009
Så var det igjen duket for unge hr Nicolaisen. For andre gang ble Steinar Hortensmester foran Ella M Olsen og Celina Tobiassen. Han vant langløp, lengde og 60m på poeng, men «Bjella» fikk han ikke for Rudi Kristiansen var klart raskest. Anette vinner også i år kule.

Steinar - Hortensmesteren 2010
Steinar – Hortensmesteren 2010

2010
Vi gjorde litt endringer i arrangementet og innførte klubbmesterskap for alle, men med mestere i gruppen 10 år.Det var nok lurt, for nå økte deltakerantallet til 60. Nicolai Enstad Haraldseth vant 60m og kule, men Even Sjarmel Rasmussen vant lengde.

Nicolai på seierspallen i Drammen
Nicolai på seierspallen i Drammen

Hortensmesterskapet ble en ren reprise fra 2009. Anette vant kule, Steinar ble totalmester, Anette nr 2 og Hanna Gjone Nordhus nr 3. Han vant også sprint, lengde og langløp. Eneste nye var at denne gangen klarte han å vinne «Bjella» med den raskeste 60m.

Anette og Steinar
Anette og Steinar

2011
68 deltagere. Klubbmester sprint ble Mari Krathe Aas-Hansen, Christoffer Bjerke vant lengde, Lars Erik Johansen langløp og Jon Marius Ustad kule. Fult så spennende var det ikke i Hortensmesterskapet. Steinar Sollien Nicolaisen vant sprint, «Bjella» og langløp. Ingen var overrasket over at han ble totalmester i år heller. Nicolai Enstad Haraldseth ble nr 2 og Hanna Gjone Nordhus nr 3. Anette Sollien Nicolaisen ble igjen mester i kule, og Sindre Solberg Jacobsen tok en solid mestertittel i lengde.

Noen av mesterne og andre deltagere
Noen av mesterne og andre deltagere

2012
Nok en gang flotte prestasjoner. Rikke Sten Enstad ble klubbmester på 60m, Thea Huneide Hetland i lengde og Tiril Aurora Ingebretsen i kule med over 900p etter Tyrvingtabellen. I Hortensmesterskapet
ble Steinar mester for 5 gang på rad. Han ble mester i langløp, og fikk med seg «Bjella» for raskeste 60m, men måtte se seg slått av Nicolai Enstad Haraldseth poengmessig. Nicolai ble også mester i lengde. Med sine 952p var Anette nok en gang suveren Hortensmester i kast. Steinar vant sammenlagt foran Peder Markus Nielsen og Kasper Sten Enstad.
2013
Rekorddeltagelse i det fine høstværet. 67 deltagere med godt humør.

Aurora, Steinar, Trym, Anette (bak), Johanna, Erik og Emil. Synniva var ikke tilstede
Aurora, Steinar, Trym, Anette (bak), Johanna, Erik og Emil. Synniva var ikke tilstede

STIFTET 1924 – EN AKTIV FRITID I ET AKTIVT MILJØ